Tapete – najbolje rešenje za vaš zid

Uređenje doma je tematika koja uvek izaziva potrebu da joj se posvetite. Zidovi su u toj situaciji – priča za sebe. Zahtevaju pažnju, procenu prostora, treba da se uklope u vaš lični stil i u životni prostor ali i da odgovaraju nameni. Trikovi za pravi odabir tapeta ne postoje jer je ponuda velika, a samo su jedne prave za vas i savršeno se uklapaju u vaše želje i mogućnosti prostora. Zato ćemo vam pomoći kako da budete što efikasniji pri izboru i pronađete rešenje za sebe.

Tapete za dnevnu sobu

Dnevna soba je prostorija u kojoj provodimo najviše vremena tokom jednog dana. Pored toga što je važno da budu prijatne za oko i da se stilski uklapaju u enterijer, takođe je važno da tapete izražavaju atmosferu koju želimo da postignemo u svom domu.

Možete birati, a prema afinitetima, između intenzivnih tonova, jarkih boja i upečatljivih dezena ili svedenih,manje dinamičnih boja i dezena za kreiranje mirnije atmosfere. Sofisticiranost svakog prostora se najbolje reflektuje u dnevnoj sobi.

Plafon – kruna svake sobe

Za kreiranje autentičnog prostora je važno dobro iskoristiti svaki kutak doma ili ugao. Plafon važi za deo prostora koji često zanemarujemo. Ono što je važno je da tapete na plafonu mogu da naprave potpuno drugačiji utisak o prostoriji.
Dodavanjem tapeta svetlih tonova sa teksturom i štrasom postiže se refleksija svetla i vizuelno povećava veličina prostorije. Kod nas je usvojeno mišljenje da tamnije tapete vizuelno smanjuju veličinu prostorije. Sa efektima koje postiže tapeta zalepljena na plafon ne dolazi do smanjivanja prostorije već se postiže glamurozan, elegantan i tajanstveni ton.

Ono što vidite, to i dobijete

Za razliku od dekorativnih tehnika za zidove gde je za dobar ishod posla krucijalna veština izvođača, sa tapetama nije tako. Onaj dezen koji izaberete u našem salonu je identičan sa finalnim rezultatom koji dobijete na svom zidu. Ne morate da brinete o umešnosti majstora, važno je samo da budete sigurni u svoj izbor. A tapete koje trenutno imamo na akciji možete videti na ovom linku.

Glatke-ravne ili reljefne – teksturne tapete

Izbor glatkog, ravnog ili reljefnog, teksturnog dizajna zasnovan je na ličnom stilu. Generalno, reljefni uzorci daju ležerniji izgled sobi kao i trodimenzionalnost, 3D efekat, dok tapete sa glatkom teksturom čine zid svedenijim i često su zamena za krečenje. Reljefne teksture mogu zidu dati neku novu dimenziju, a takođe odlično služe i za pokrivanje nedostataka.

Sa tapetama glatke, ravne teksture imate mogućnost postizanja finih detalja u dizajnu. Mogu se postići efekti poput metalik zida, grebanog ili sjajnog.
Ukoliko više volite da površine zidova budu ravne, svedene, sa mat efektom i bez refleksije a vaši zidovi su neravni i ispucali, upravo sa tapetama glatke teksture možete dobiti željeni efekat i potrebnu pokrivenost.

Velika ili mala šara

Mit je da morate odabrati uzorke prilagođene veličini zidova enterijera. Odnosno da su vam potrebni mali uzorci za male sobe i velike šare za velike sobe.
Veliki uzorak tapeta u malom kupatilu može biti sjajan izbor dizajna. Možete odlučiti da koristite mali uzorak u velikoj sobi gde je prostor podeljen prozorima, vratima i nameštajem. U ovom scenariju, tapet sa malim šarama stvara odličan vizuelni utisak sa interesantnim prekidima i nagoveštajima.

Kada znate sve prednosti i kada sledite savete za dizajn, lako je odabrati sjajne tapete za zid svog doma ili poslovnog prostora. Pretvorite običan, hladan i bezličan prostor u udobno i toplo utočište uz odgovarajući izbor tapeta. Više o tapetama iz naše ponude možete pročitati na ovom linku.