Koja je definicija istinske udobnosti?

Potreba svakog pojedinca je da ima vreme za sebe i za odmor. Svima nam je nephodno vreme za predah od vreve i gužve kao i određeno vreme tokom dana samo za nas lično. Bilo da volite da tokom dana pravite češće a kraće pauze, ili da se možda u toku određenog dela dana samo posvetite odmoru, ti momenti su dragoceni.

Udobnost je izuzetno lično iskustvo i kao takvo potpuno je esencijalno za svakog pojedinca.

Skandinavski kvalitet

Ekornes je nameštaj sa neuporedivom udobnošću. Kada je ovaj proizvođač u pitanju-visoko kvalifikovani tim dizajnera, inženjera i proizvođača nameštaja rade zajedno na stvaranju komada koji premašuju očekivanja.

Razumevanje nauke udobnosti i načina kretanja dok sedimo potakli su inovativni duh i želju za dizajn jedinstvenog nameštaja svetske klase. Rezutat je savršena kombinacija kvaliteta i perfektnog dizajna. I ono što je najvažnije – Ekornes nameštaj proverenog skandinavskog kvaliteta nudi beskompromisnu udobnost.

Specifične linije fotelja koje prate konture ljudskog tela

Vrhunski kvalitet u proizvodnji nameštaja  Ekornes  je postigao u kombinaciji sa inovativnom proizvodnjom, koristeći najfinije materijale i ekološki prihvatljive procese što znači da stvaraju lep nameštaj koji će trajati još mnogo godina. Ispod površine gipke kože i lepih mekanih tkanina leži pravi inženjerski genije komocije u vidu fotelje. Od višestranih kompleta opruga, do linije koja podržava konture vašeg tela – svaka karakteristika sadržana u Stressless® nameštaju je stručno dizajnirana da vam pruži nenadmašan osećaj dok sedite.

Prilagođeno vašim željama

Svesni specifičnosti svakog od nas, Ekornes nam donosi mogućnost da biramo svoje komade individualno i potpuno ih personalizujemo. Više tipova kože, veliki izbor boja kože i drveta omogućavaju da se poruči nameštaj koji će se u potpunosti uklopiti u određeni enterijer. Kod nas su vam na raspolaganju Ekornes garniture za sedenje za opremanje doma  i fotelje za odmor i relaksaciju u kojima se možete opustiti sve do ležećeg položaja i koje su idealna potpora za kičmu. Zahvaljujući posebnom anatomskom obliku, odmor u ovim foteljama dobija novo značanje a udobnost dodatnu dimenziju. Posebna pogodnost je za osobe koje imaju zdravstvene tegobe sa kičmom ili određene neurološke probleme.

Idealno za kancelarije i za rad od kuće

Takođe, Ekornes je mislio i na poslovne prostore, pa se sa istim funkcijama proizvode i radne stolice za poslovne prostore. Ovo posebno može biti značajno u sadašnjem trenutku, kada svi radimo od kuće gde obično nemamo specijalizovanu stolicu predviđenu za dugo sedenje ispred kompjutera.

Ako želite da spojite funkciju relaksacije i rada od kuće rešenje nudi Stressless® fotelja sa klasičnom bazom na koju može dodatno da se montira držač na laptop.

Birate fotelju po veličini

Još jedna apsolutna karakteristika Ekornesa je što se svaki model proizvodi u tri veličine (S, M, L). Veličina fotelje se određuje prema konstituciji korisnika sa ciljem da se postigne maksimalna udobnost, a visina i širina naslona pravilno podržava kičmu od lumbalnog do vratnog dela. Rasterećenje kičme doprinosi da se ne stvara spazam mišićne muskulature i da nema bolnih grčeva u ramenom i lumbalnom pojasu.

Koliko god prostor koji opremate bio specifičan ili višenamenski, Ekornes se pobrinuo da može da ispuni vaše najzahtevnije potrebe. A mi smo tu da vas saslušamo i zajednički odaberemo najbolje rešenje.

Novi program – trpezarijski stolovi i stolice

Skandinavski kvalitet, funkcionalnost i udobnost su bitne karakteristike za program nameštaja za opremanje trpezarijskog prostora.

Lep dizajn stolova upotpunjen je funkcionalnošću koja zadovoljava potrebe svakog prostora imajući u vidu da su skromnih dimenzija i da se po potrebi  rasklapaju. Stolice, pored lepog dizajnerskog rešenja, funkcionalno su rešene sa patentiranim Stressless® sistemom koji omogućava pomeranje naslona stolice u zavisnosti od položaja tela. Postoje modeli sa niskim i visokim naslonom, sa i bez rukonaslona.