Jedinstveni proizvodi inspirisani stilom Roberto Cavalli-ja objedinjuju koncept mode i dizajna na glamurozan i senzualan način. Potpis dizajnera se diskretno provlači gotovo svuda. Da bi se kreirao sofisticiran dizajn korišćeni su ekskluzivni materijali i savremena tehnologija, kao rezultat te transformacije dobija se svevremenska elegancija za kreativne autentične ambijente.

Prelepa kolekcija italijanskog dizajna, sa duboko reljefnom teksturom i slojevima boje, stvaraju zapanjujući efekat u svakom domu. Većina dezena uključuje dizajnerski logo skriven unutar njih. Glavna karakteristika ovih završnih materijala leži u umetničkom nadahnuću  kreatora  kolekcije.

Roberto Cavalli je svetski poznat  italijanski modni dizajner koji je svoju viziju lepote preneo u dizajn enterijera. Rezultat je šik kolekcija sa mnoštvom zanimljivih varijeteta završnih obrada.  Boemski šik ovih tapeta zahteva da ostatak enterijera bude prilagođen njihovom stilu. Bakin stari kauč nikako neće pristajati sobi ukrašenoj tapetama Roberto Cavalli. Ne može svaka soba, niti svaki stil dizajna da se uklopi u ovu kolekciju.

Dizajn proizvoda odiše luksuzom i bogatstvom, tu su neverovatni cvetni uzorci, leopardove kože i paneli sa štrasom, upotpunjeni autorskim ličnim potpisom. Takva bujica boja i neobični prizori ne mogu da se uklope skladno u svaki enterijer.Tapete su primenljive samo u ambijentima istoga stila (na primer, art deko, avangardni, moderan stil). Pozitivne reakcije kupaca na paletu jarkih boja, zanimljivih printova i tekstura prijatnih na dodir, dokaz su da je kreativnost autora došla do punog izražaja.

Kolekcija tapeta Roberto Cavalli ima  opravdano veću cenu u odnosu na druge kolekcije imajući u vidu da je unikatna, originalna i ekskluzivna.